Koncertų salių kompleksą sudaro trys elementai. Senoji Šv. Pauliaus bažnyčia rekonstruojama į Arvo Pärt koncertų salę – pagrindinę koncertų erdvę visame komplekse. Naujas priestatas skirtas pagrindinės koncertų salės infrastruktūrai praplėsti. Jame įkuriama mažoji koncertų salė, Arvo Pärt eksperimentinės muzikos salė, kavinė, biurai, repeticijų salės ir pan. Naujasis pastatas atitrauktas nuo bažnyčios, siekiant atverti platų vakarinio jos fasado matomumą. Siūloma urbanistinė koncepcija išlaiko bažnyčią ir kaip pagrindinę teritorijos dominantę, ir kaip ryškų Vabaduse aikštės erdvės formantą. Vienaukštė stiklu dengta erdvė jungia senąją bažnyčią ir naująjį priepastatą, ji tampa integralia Vabaduse aikštės erdve, kviečiančia užeiti į kompleksą.

Pavadinimas Rakvere
Paskirtis Arvo Pärt koncertų salė
Vieta Vabaduse aikštė, Rakverė, Estija
Plotas 12 898 m2
Konkursas 2009
Užsakovas Rakvere City Municipality
Architektai Audrius Ambrasas, Mindaugas Reklaitis, Jurgis Jurevičius

Atsisiųsti Rakvere
Rakvere