Mokslo ir Inovacijų centras kuriamas kaip landšafto ir architektūros sintezė. Užuot statę pastatą-ženklą ant tilto ašies, paliekame ją atvirą, kviečiančią atrasti. Čia susiliečia plastiški formuojamo kalnelio ir pastato siluetai. Kaip pridėtinę vertę miestui siūlome naujas erdves: iš lygumų kylantį mokslininkų kalnelį, atvirą stogo terasą su amfiteatru ir miesto panoramų apžvalgos aikštelę. Projektuojamas pastatas sklypą dalina į dvi dalis. Vakarinėje dalyje planuojamas transporto priemonių parkavimas ir įvažiavimai. Aptarnaujantis transportas (ekspozicijoms, kavinei ir inovacijų centrui aptarnauti) į pastatą patenka iš pietinės pusės - taip lankytojų atvykimas atskiriamas nuo buitinio privažiavimo. Rytinėje skypo dalyje formuojamas kalnelis. Ant jo želdiniais kuriamas parkas su vaizdais į upę – vieta iškyloms ir renginiams lauke. Kalneliu patenkama į terasą ant vienaaukštės pastato dalies stogo. Iš terasos numatomas įėjimas į viešųjų funkcijų zoną. Mokslo centro ir Ventspilio miesto pažinimo patirtis laiptais palei kylantį stogą pratęsiama iki vaizdingą panoramą atveriančios apžvalgos aikštelės. Pastatas funkciškai dalinamas į dvi dalis – Mokslo centrą žemojoje tūrio dalyje ir šešių aukštų Inovacijų centrą. Konkursas, I vieta.

Pavadinimas VINCE
Paskirtis Mokslo ir Inovacijų Centras
Vieta Rūpniecības g. 2, Ventspilis
Plotas 6 653 m2
Konkursas 2016
Užsakovas Ventspilio savivaldybė
Architektai Audrius Ambrasas, Vilma Adomonytė, Jonas Motiejūnas, Viktorija Rimkutė

Atsisiųsti Ventspils SIC