Žalgirio teritorijos urbanistinio vystymo sprendimą plėtojame kūrybinių dirbtuvių (2015) metu mūsų kolektyvo sukurtos koncepcijos pagrindu. Viešbučio tūris projektuojamas 6 aukštų. Svarbiausias kompozicinis elementas – išsaugomi buvusio Žalgirio stadiono pietiniai vartai. Jie panaudojami kaip pagrindinis įėjimas į viešbučio holą iš pietų pusės. Dengtas privažiavimas numatomas iš šiaurinės pusės, iš vakarų-rytų kvartalinės gatvės. Iš jos projektuojamas ir įvažiavimas į viešbučio požeminę automobilių saugyklą bei į uždarą aptarnavimo rampą. Pietinėje pusėje erdvei prie viešbučio suformuoti siūloma panaudoti esamos stadiono lieto ketaus tvoros elementus. Viešbučio plano struktūra klasikinė – centre yra pagrindinis holas – atriumas į kurį patenkama iš pietinės ir šiaurinės pusės. Holo erdvė prasitęsia per tris aukštus, čia yra ir pagrindiniai laiptai bei liftai svečiams, recepcija. Evakuacinės (tarnybinės) laiptinės išdėstomos korpuso galuose. Pirmąjame aukšte rytinėje pusėje projektuojama restorano zona bei ūkinis privažiavimas, vakarinėje pusėje – konferencijų salių blokas, administracija. Rytiniame korpuso gale projektuojamas tarnybinis liftas, turintis patogų ryšį su aptarnavimo rampa. Antrąjame aukšte šiaurinėje pusėje greta holo projektuojama spa zona. Vakarinėje pusėje numatomas patekimas iš pėsčiųjų promenados bei vieta įrengti kavinę ar kitas komercines patalpas. Plote abipus koridoriaus išdėstome viešbučio numeriai. Trečiojo aukšto išplanavimas analogiškas antrojo. Ketvirtame aukšte išnaudojant tūrio perstūmimą, šiaurinėje pusėje projektuojami vienviečiai numeriai, o pietinėje – liukso numeriai. Penkto ir šešto aukštų išplanavimas analogiškas trečiojo aukšto. Viešbučio fasadai projektuojami iš stiklo ir aliuminio konstrukcijų 125 cm pločio blokų. Fasado stiklo plokštumos kontrastuoja su neoklasicistinių stadiono vartų architektūra, tačiau ryškios vertikalios fasado skaidymo traukos bei jas pretęsiančios kolonos susišaukia su vartų proporcijomis. Tokiu būdu išsaugomi charakteringi vietos ženklai, sukuriamas harmoningas ir nepakartojamas viešbučio pastato architektūrinis įvaizdis. Konkursas, II vieta.

Pavadinimas Žalgiris
Paskirtis Viešbutis
Vieta Rinktinės g., Vilnius
Plotas 10 870 m2
Antžeminis 7 920 m2
Požeminis 2 950 m2
Konkursas 2016
Užsakovas AB Hanner
Architektai Audrius Ambrasas, Vilma Adomonytė, Jonas Motiejūnas, Viktorija Rrimkutė


Atsisiųsti Žalgiris Hotel
Žalgiris